Popradský priemyselný park má prvého zmluvného investora

22.11.2005 Poprad

Poprad 22. novembra (TASR) - Prvým zmluvným investorom budovaného priemyselného parku v Poprade-Matejovciach sa stala talianska spoločnosť GGP, ktorá je prip...
Poprad 22. novembra (TASR) - Prvým zmluvným investorom budovaného priemyselného parku v Poprade-Matejovciach sa stala talianska spoločnosť GGP, ktorá je pripravená vytvoriť 300 pracovných miest.

Zmluvu dnes podpísali primátor mesta Anton Danko a za spoločnosť GGP riaditeľ popradského Whirlpoolu Errico Biondi. Taliansky investor sa zaoberá výrobou rôznych typov kosačiek, viacúčelových strojov či golfových vozíkov. V Poprade plánuje vyrábať kosačky.
\"Podpisom prvej zmluvy sa priemyselný park stáva realitou. Zo strany investorov je oň veľký záujem a už dnes je jasné, že súčasných necelých 10 hektárov nebude postačovať a park budeme rozširovať, \" konštatoval Danko. Vyzdvihol korektné vzťahy s vedením spoločnosti Whirlpool.
O pokračujúcich rokovaniach s ďalšími, približne 10 investormi, ktorí majú záujem o vstup do popradského priemyselného parku, a tiež o budovaní infraštruktúry informoval riaditeľ developerskej spoločnosti Rottel, s. r. o. , Stanislav Čorej.
Priemyselný park v Poprade-Matejovciach bude mať v prvej etape rozlohu 10 hektárov a investori by tam mali vytvoriť približne 700 pracovných miest. \"Dotácia zo štátu vo výške 157 miliónov Sk stanovovala 150 miest. Číslo vysoko prekročíme a priemyselný park chceme ďalej rozširovať, \" dodal popradský primátor.
 

Vyberte región